Panouri solare

 • Vitosol 100 – FM

  Colectorii solari plani Vitosol 100 FM sunt considerati ca fiind foarte eficienti intrucat reprezinta completarea cea mai potrivita pentru instalatiile de incalzire de orice tip. Acestia au o suprafata de 2,3 m2 si sunt adecvati pentru fiecare tip de necesar energetic deoarece pot asigura pana la 60% din energia necesara pentru incalzirea apei menajere intr-un an. De asemenea, pot fi utilizati si ca suport de incalzire. Spre exemplu, impreuna cu un cazan in condensatie, se poate economisi cu ajutorul colectorilor solari o treime din energia utilizata intr-un an pentru apa si incalzire.
  Montajul acestora este relativ simplu. Pot fi montati pe acoperis, terasa, fatada, atat vertical cat si orizontal.
  Elementele din care sunt realizati le asigura durabilitatea si etanseitatea.

 • Vitosol 200 – FM

  Vitosol 200 FM sunt colectori solari plani ce pot fi utilizati pentru majoritatea instalatiilor de incalzire, fie pentru apa, fie pentru caldura. Suprafata acestora este de 2,3 m2 si sunt adecvati pentru a asigura energia medie anuala necesara pentru incalzirea apei menajere in proportie de 60%. Pot fi utilizati si ca suport de incalzire, reusind astfel sa economisiti mai mult de o treime din energia necesara intr-un an.
  Prezinta multiple avantaje, printre care si un montaj universal, putand fi pusi pe acoperis, terasa sau fatada.
  Durabilitatea conectorilor solari este redata de elementele bine structurate din care sunt realizati.

 • Vitosol 200 – F

  Vitosol 200 F este unul dintre cei mai apreciati colectori solari. Acesta prezinta numeroase avantaje, mai ales economice. Acest tip de colector este potrivit pentru terase, acoperisuri, pe terase dar poate fi si incorporat in acoperis sau pe fatada. Montajul se poate realiza vertical sau orizontal si se excuta cu usurinta. Etansarea este redata de rama continua, fara suduri care este prevazuta cu garnituri de etansare pe fiecare latura. Poate atinge clasa de eficienta A+ pentru prepararea apei calde menajere daca este utilizat impreuna cu un cazan termic.

 • Vitosol 200 – T

  Acest tip de colector solar este vazut ca fiind unul elegant datorita designului atractiv cu care se prezinta.
  Un colector cu tuburi vidate functioneaza, utilizand principiul tubului termic in care agentul termic nu curge in mod direct prin colectori. Exista un mediu de transfer din tubul termic ce asigura evaporarea precum si transferul de caldura prin conducta dubla Duotec. Conducta este parte a schimbatorului de caldura catre mediul solar.
  Colectorul solar Vitosol 200 T are o eficienta ridicata si constanta. Montajul si pozitionarea acestuia este simplu si flexibil.

 • Vitosol 300 T

  Vitosol 300 T este un colector a carui performanta inalta este redata de tuburile vidate realizate din sticla antireflex. Eficienta si siguranta de care da dovada ii sporesc si durata de viata, fiind cel mai puternic colector din toata gama Viessmann. Acesta functioneaza utilizand principiul Heatpipe care prin functia de decuplare termica da dovada de fiabilitate operationala. Tuburile sale sunt rotative, ceea ce ii sporeste si mai mult performanta.
  Modul de montare este rapid si simplu.

 • Panou solar cu tuburi vidate “OKP” “OKP-10 – 1361230

  Panoul solar este compus din 10 tuburi vidate, un colector, un suport pentru tuburi dotat cu sina cu talpa, un racord pentru tur care include si teaca submersibila pentru senzorul de temperatura PT 1000 si un set de sine laterale.Tuburile vidate utilizeaza sistemul “heat-pipe” si le este permisa montarea la o inclinatie cuprinsa intre 15-75 de grade.

 • Panou solar cu tuburi vidate “OKP” “OKP-20 – 1361231

  Panoul este format din 20 de tuburi vidate. Pe langa acestea, un colector, un suport pentru tuburi, un racord pentru tur ce are inclusiv o teaca submersibila pentru senzorul de temperatura PT 1000 si un set de sine laterale compun intreg panoul.
  Montarea acestuia se poate realiza la o inclinatie de 15-75 de grade.

 • Panou solar plan ‚OKF’ ‚OKF-CK22’ cu cuplaj – 1361340

  Panoul solar poate fi utilizat cu scopul de a incalzi apa calda menajara dar si pentru aportul la incalzire. Dispune de o sticla antireflex care creste transmisia cu 5% mai ales in jumatatea de iarna a anului. Montajul acestui panou se realizeaza cu usurinta datorita sistemelor de sine premontate de care dispune. Poate fi montat inclinat sau plan.

 • Panou solar plan ‚OKF’ ‚OKF-CS22’ cu cuplaj – 1361345

  Panoul solar este foarte util datorita aportului ridicat pe care il aduce sistemului de incalzire. Este utilizat in mod special pentru incalzirea apei menajere. Montarea unui astfel de panou se realizeaza cu usurinta intrucat este dotat cu sisteme de sine premontate. Poate fi asezat in mod plan sau inclinat.